Sağlık

İmplantlarda osteoporoza karşı yenilikçi çözümler var!

Diş çekimleri sonrası oluşan çene osteoporozuna karşı analiz: Çene Kemiği Büyütme!

İmplant uygulanabilmesi için belirli bir yükseklik ve kalınlıkta kemiğe ihtiyaç duyulduğunu belirten uzmanlar, çoğu zaman hastanın kendi kemiğinin alınması ya da yapay biyomateryallerin kullanılmasıyla bu tür olayların ortadan kaldırıldığını söylüyor.

Kemik eksikliğinin derecesine ve yatay ya da dikey olmasına göre cerrahi işlemin değişebileceğini belirten Dr. Öğr. Üyesi M. Seda Altop: “Augmentasyon işleminden 4 ila 6 ay sonra çene kemiği implant yapımına uygun hale gelir.” söz konusu.

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Diş Hastanesi Dr. Öğr. Üyesi M. Seda Altop, çene kemiği büyütme hakkında bilgi verdi.

“Diş çekimi sonrasında karşılaşılan en büyük sorunlardan biri çene kemiklerinin erimesidir.”

Dr., diş çekimi sonrası uzun vadede karşılaşılan en büyük sorunlardan birinin çene kemiklerinin erimesi olduğunu belirtti. Öğretim Üyesi M. Seda Altop, “Ancak implant uygulanabilmesi için belli bir yükseklik ve kalınlıkta kemiğin bulunması gerekiyor. Bu tür vakaları sıklıkla hastanın kendi kemiğini alarak veya yapay biyomateryaller kullanarak çözüyoruz. “Basit vakalarda sentetik kemik greftleri ve bariyerleri kullanırken, daha büyük hacimde kemiğe ihtiyaç duyduğumuz durumlarda hastanın kendi çenesinden doku alarak kemik nakli gerçekleştirebiliyoruz.” söz konusu.

“İşlemden 4 ila 6 ay sonra çene kemiği implant yerleştirilmesine uygun hale gelir.”

Kemik eksikliğinin derecesine ve yatay ya da dikey olmasına göre cerrahi işlemin değişebileceğini belirten Dr. Öğretim Üyesi M. Seda Altop, “Augmentasyon işleminden 4 ila 6 ay sonra çene kemiği implant yapımına uygun hale gelir.

“Otojen greftleme işlemlerinde hastanın kendi kemiği ve kemik vidaları kullanılıyor.”

Otojen greftleme işlemlerinde hastanın kendi kemik ve kemik vidalarının kullanıldığını anlatan Dr. Öğr. Üyesi M. Seda Altop, “4-4,5 ay bekleme süresi, yüksek biyouyumluluk ve düşük komplikasyon riski gibi avantajları olmakla birlikte, ikinci bir cerrahi alanın oluşması dezavantajdır. Yapay biyomateryaller sentetik olarak veya hayvan ve insan kaynaklarından üretilmektedir. Operasyonda kemik tozu, bariyer ve sabitleme vidaları kullanılır. Yeni kemik oluşum süreci yaklaşık 6-7 ay sürer ve biyouyumluluğu daha düşüktür. Ancak cerrahi işlem daha kolaydır. “Seçim, vakanın durumuna ve doktorun tecrübesine bağlıdır.” Sanki konuşuyordu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu