Teknoloji

Monster Notebook’tan küreselleşme yolculuğunda yeni bir adım

IPSOS Oyun Bilgisayarı Araştırmasına göre Türkiye’de oyun bilgisayarı denilince akla gelen ilk marka olan Monster Notebook büyüme istikrarını sürdürüyor. Kullanıcı ihtiyaç ve taleplerini analiz ederek geliştirdiği çalışmalarını yeni teknoloji ekipmanlarla buluşturan marka, kullanıcıların ekosistemde var olan yeniliklere erişimini desteklemekte ve ileri teknolojiye erişimi olan oyuncuların oyun performanslarını artırarak dünya standartlarıyla rekabet etmektedir. Değişen pazar dinamiklerine uyumuyla tanınan Monster Notebook, güçlü kimliğini yurt içinde olduğu kadar küresel arenada da kanıtlamaya hazır.

Avrupa operasyonları hızlandı: Sırada Amerika var

22 yıldır yerli teknoloji şirketi olarak faaliyet gösteren Monster Notebook, Kıbrıs’ta İstanbul Kadıköy’de küçük bir dükkanda başlayan serüvenine Türkiye’nin yanı sıra Lefkoşa’daki mağazasıyla devam ediyor. Dubai’deki operasyonları ile Suudi Arabistan, Kuveyt ve Mısır gibi ülkelere açılacak olan Monster Notebook; Avrupa’daki operasyonlarını Berlin’in en merkezi bölgesi olan Alexanderplatz meydanında bulunan mağazasından yönetmektedir.

Küreselleşme stratejisi doğrultusunda Avrupa bölgesi ve Birleşik Krallık’ta büyümeye odaklanan şirket, Eylül 2020’de başladığı Avrupa operasyonlarına İngiltere merkezli olarak hız verdi. Müşteri memnuniyeti ilkesiyle global kullanıcılarına yüksek performanslı donanım konfigürasyonları sunan Monster Notebook, Amerika pazarına giriş noktasında kararlılıkla ilerliyor.

Kullanıcılarını ve hızla değişen beklentileri çevreler

Global pazarda güçlü bir şirket olarak adından söz ettiren Monster Notebook, her seviyeden oyuncuya en iyi oyun deneyimini sunan ve farklı kullanıcı ihtiyaçlarına özel seriler geliştiren çok taraflı bir şirkettir. Monster Notebook, oyuncular ve iş profesyonelleri için yüksek performanslı bilgisayarlar sunmakla kalmıyor, aynı zamanda verimlilik çerçevesinde ekipman üretiyor. Abra, Tulpar ve Semruk bilgisayar serisindeki modelleri ile Monster, yeni başlayan oyuncuların, orta seviye oyuncuların ve ileri seviye oyuncuların ihtiyaçlarına cevap veriyor; Markut ve Huma serisindeki modelleri ile içerik üretimi, yazılım ve tasarım gibi alanlarda çalışan iş profesyonellerinin beklentilerini karşılamaktadır.

Bilgisayar modellerinin yanı sıra Pusat aksesuarlarıyla da oyun tutkunları ve profesyoneller için çalışmalar geliştiren Monster Notebook; klavye, mouse, kulaklık, monitör gibi aksesuarların yanı sıra oyuncu koltuğu, mouse pad, soğutucu, kulaklık sehpası gibi farklı çevre birimleri de sunarak geniş bir ekosistem kurarak oyun dünyasındaki varlığını genişletmeye çalışmaktadır.

“Monster’ın gücünü tüm dünyaya duyuracağız”

Teknoloji departmanında 20 yılı aşkın deneyime sahip olan ve süreç boyunca PC teknolojilerinin lokomotifi Intel’de farklı liderlik pozisyonlarında bulunan ve en son olarak şirketin Oyun Segmentinden sorumlu EMEA Bölge Müdürü görevini üstlenen Koray Yıldız, geçen ay Monster Notebooks Ticari Genel Müdür Yardımcısı (CCO) olarak atanmıştı. Küresel arenada kendine güçlü bir yer edinme vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Monster Notebook ailesinin bir üyesi olmaktan onur duyduğunu kaydeden Koray Yıldız, “Monster Notebook yenilikçi teknolojileri Almanya, İngiltere’deki kullanıcılara ulaştırmaya devam ediyor. , Dubai ve Kıbrıs başta olmak üzere Türkiye’de. Yenilenen ve güçlenen kurumsal yapımız sayesinde Monster’ın küresel yolculuğunu sağlam ve sarsılmaz temeller üzerine oturtmaya kararlıyız. Gerek gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla gerekse iş ortaklarımızla yürüttüğümüz projelerle Monster’ın gücünü dünyanın birçok noktasında duyurmaya devam edeceğiz. Intel, Microsoft ve Nvidia gibi küresel oyuncularla sağlıklı çıkarlarımızı sürdürecek ve yeni oyuncularla işbirliğimizi derinleştireceğiz.

Firmanın oyun bölümündeki öncü konumunun güçlenerek devam ettiğini belirten Monster Notebook Global Pazarlama Müdürü Birol Sülük, özellikle Semruk ve Tulpar ürün segmentleri ile markanın gücünü artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Birol Sülük amaç ve planlamaları hakkında şunları söyledi: “Oyun ekosistemini sahiplenmek ve tüm paydaşların gelişimine yardımcı olmak istiyoruz. Bölüm geliştirmenin yanı sıra pazardaki pastayı da büyütmek istiyoruz. Bundan sonraki yatırımlarımızın en büyük yükünün üst düzey işlere olacağını söyleyebiliriz. Önümüzdeki dönemde de bu alandaki liderliğimizi sürdürmenin yanı sıra günlük bilgisayar kullanımına ihtiyaç duyan kullanıcıların yüzde 68’ine dokunmayı hedefliyoruz. İlerleyen zamanlarda Monster Notebook’un daha agresif çalışmalarla piyasada yerini aldığını göreceksiniz. Marka bilinirliğimizi artırmak en önemli önceliklerimizden biri. Monster yaparsa en iyi, en güçlü ve en yüksek performansı yapacağı algısını tüm kitlelere duyuracağız. Hüma, Semruk, Tulpar, Abra gibi çalışmalarımızla pazarın büyük çoğunluğuna ulaşmayı hedefliyoruz. İştiraklerimizde ve hayata geçirdiğimiz tüm satış platformlarında yer alarak çok geniş bir kitleye sesimizi duyuruyoruz. Bu sayede çok geçmeden hedeflerimize ulaşacağımıza olan inancımız tamdır. Yakın gelecekte Monster’ın gücünü hissetmeyen kullanıcı kalmamasını sağlayacağız ve global arenada fark yaratan bir marka olarak gönüllerde yer edinmesini sağlayacağız.”

haberyahsihan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu