Ekonomi

Paris’te küresel finans sistemini reforme etmek için anlaşmaya varıldı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel, dün Paris’te başlayan ‘Yeni Küresel Mali Pakt Zirvesi’nin kapanış töreninde yaptığı konuşmanın ardından Kenya Devlet Başkanı William Ruto, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Uluslararası Para Fonu (IMF) Direktörü Kristalina Georgieva ve Dünya Bankası ile ortak oldu. Başkan Ajay Banga. basın toplantısı düzenledi.

Macron, zirvede küresel finans sistemini daha etkin ve adil hale getirecek reform konusunda anlaşmaya varıldığını kaydetti.

IMF’nin en yoksul ülkelere özel çekme haklarından 100 milyar euro verme hedefine ulaşıldığını ifade eden Macron, gelişmiş ülkelerin iklim değişikliği ile ilgili çabalarını desteklemek için gelişmekte olan ülkelere yılda 100 milyar dolar finansman sağlama taahhüdünün yerine getirileceğini söyledi. yakında ulaştı

Macron, kalkınma bankalarının önümüzdeki yıllarda borç verme kapasitelerini 200 milyar dolara çıkarmalarını beklediğini söyledi.

2 yıl sonra Paris’te yeni tepe

Zirvede varılan anlaşmanın takipçisi olacak bir kurum kurduklarını belirten Macron, 2 yıl içinde sonuçları değerlendirmek için Paris’te yeni bir tepeye geleceklerini söyledi.

Denizcilik branşına uluslararası bir vergi getirilmesinden yana olduğunu kaydeden Macron, “Ancak Çin, ABD ve birkaç Avrupa ülkesi bizi takip etmezse bunun bir etkisi olmaz” dedi.

Kenya Devlet Lideri William Ruto, zirvede hiçbir ülkenin yoksulluk ve iklim değişikliği mücadelesi arasında seçim yapmaması konusunda anlaştıklarını, en savunmasız ve en fakir ülkeleri desteklemek için ek kaynaklar yaratma konusunda anlaştıklarını belirtti.

52 ülkenin borçlu olduğunu belirten Ruto, bu borçların yeniden yapılandırılmasının veya borçların askıya alınmasının tartışılması gerektiğini belirtti.

Çin ile Batı arasındaki gerilimin “sağlıksız” olarak değerlendirilmesi

Çin ile Batı arasındaki “sağlıksız” ve “gereksiz” gerilimleri değerlendiren Ruto, Macron’u Eylül ayında Kenya’da yapılacak Afrika İklim Zirvesi’ne davet etti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, zirvenin küresel finansal sistemin mimarisinde reform çabasında önemli bir adım olduğunu belirterek, dünya çapında borçlanma konusunda harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

Borçlanmanın küresel bir sorun olduğuna dikkat çeken Yellen, Çin’i borçlu ülkelere yardım ettiği için tebrik etti.

IMF Lideri Kristalina Georgieva da dünyada eşitsizliklerin ve yoksulluğun artmasına dikkat çekerek, iklim değişikliğinin sonuçlarının en çok yoksul ve yoksul ülkeleri etkilediğine dikkat çekerek, ülkelerin üzerindeki borç yükünün hafifletilmesinin en değerli önceliklerden biri olduğunu belirtti. .

Dünya Bankası Lideri Ajay Banga, “İstihdam, yoksulluğu ortadan kaldırmanın en iyi yoludur” dedi. Sözleriyle, yoksulluğun olmadığı bir dünyada yaşamak için Dünya Bankası’nın vizyonunun değişmesi gerektiğini vurguladı.

Banga, artık doğal afetlerde bir ülkenin borcunun askıya alınabileceğini ve doğal afetlerde kullanılabilecek yeni bir sigorta oluşturulduğunu duyurdu.

Paris’te zirvede Çin, Kenya, Nijer ve Brezilya gibi dünyanın farklı ülkeleri üst düzeyde temsil edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu